Patlidžane operite i narežite na ploške debljine 1 cm, koje zatim složite u lim obložen papirom za pečenje i posolite. Stavite patlidžane na stranu da puste tekućinu.
Nakon 15 minuta osušite ih papirnatim ručnikom pa svaku plošku uvaljajte u brašno.
U tavi zagrijte suncokretovo ulje, a zatim u njemu ispecite ploške patlidžana i to tako da s obje strane poprime zlatnosmeđu boju.
Nakon toga ih položite na papirnate ručnike koji će upiti preostalo ulje. Tjesteninu pripremite prema uputama na pakiranju.
U međuvremenu u tavi na 3 žlice maslinova ulja prepržite zdrobljeni češanj češnjaka i luk. Rajčice protisnite kroz gusto cjedilo u kojem će se zadržati sjemenke.
Iz tave izvadite češnjak pa luku dodajte pire od rajčica. Promiješajte smjesu, dodajte u nju patlidžane, a zatim je zagrijte. Ocijedite tjesteninu i dodajte je u tavu.
Sve dobro promiješajte, a zatim podijelite na porcije, pospite parmezanom i lagano pokapajte uljem. Popaprite, pospite bosiljkom i odmah poslužite.