priprema

  1. Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Paprike očistite, operite i narežite na kockice. Kobasicu narežite na ploške. Mozzarellu prepolovite.
  2. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. U tavici zagrijte ulje pa na njemu pržite luk i češnjak dok ne postanu staklasti.
  3. Dodajte papriku i pirjajte 3 do 4 minute. Dodajte nasjeckanu rajčicu i pirjajte 15 minuta. Dodajte 1 žlicu ajvara i zalijte temeljcem.
  4. Posolite, popaprite i izbalansirajte okus s malo šećera. Tjesteninu ocijedite, sačuvajte vodu.
  5. Tjesteninu uspite u tavu s umakom, umiješajte kobasicu i 4 do 5 žlica vode od kuhanja tjestenine. Umiješajte mozzarellu. Poslužite ukrašeno bosiljkom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte