PRIPREMA

  1. Leću proberite, isperite i ostavite namočenu u vodi oko pola sata. Potom je isperite i stavite kuhati u ½ litre vode.
  2. Po potrebi dolijte još vode jer cijelo vrijeme kuhanja mora biti prekrivena vodom. Kuhajte je 30-ak minuta, tako da je meka, ali se ne raspada.
  3. Dok se leća kuha, u tavi zagrijte ulje i na njemu propirjajte luk. Posolite ga i popaprite pa pirjajte na laganoj vatri 15 do 20 minuta. Često miješajte.
  4. Za to vrijeme prokuhajte kelj 5-6 minuta u puno slane vode. Dobro ga ocijedite i dodajte luku. Umiješajte i leću, i to s tekućinom u kojoj se kuhala.
  5. Po potrebi još začinite. U vodi u kojoj ste blanširali kelj skuhajte tjesteninu prema uputi na pakiranju. Sačuvajte oko 1 čašu vode od kuhanja.
  6. Tjesteninu procijedite i dodajte u tavu s trećinom sačuvane tekućine od kuhanja, odnosno i više ako je toliko potrebno da jelo ne bude suho. Po želji, pospite parmezanom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte