priprema

  1. Očistite gljive te ih prebrišite vlažnom krpom. Usitnite ih po želji, odnosno ovisno o veličini. Narežite slaninu na tanke trake.
  2. Operite mahune, ocijedite ih, očistite i prerežite. Zatim ih kuhajte 8-10 minuta u slanoj vodi. Kuhajte tjesteninu oko 10 minuta u slanoj vodi.
  3. Ugrijte ulje u velikoj tavi te popržite slaninu. Izvadite je iz tave te ostavite da se ocijedi na kuhinjskom papiru.
  4. Pirjajte gljive na masnoći od prženja na jakoj vatri uz stalno miješanje sve dok ne ispari nastala tekućina.
  5. Ocijedite mahune, oplahnite i dobro ocijedite. Dodajte ih sa slaninom gljivama te kratko ugrijte. Ocijedite tjesteninu te sačuvajte malo tekućine od kuhanja.
  6. Umiješajte tjesteninu u mješavinu gljiva i mahuna te začinite solju i paprom. Dodajte malo tekućine od kuhanja te poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte