priprema

  1. Oljuštite luk i 2 režnja češnjaka, operite crveni feferon, uzdužno ga prerežite, očistite od sjemenki te sve skupa fino nasjeckajte.
  2. Zagrijte u loncu 2 žlice maslinova ulja pa na njemu uz miješanje propirjajte usitnjeni luk, češnjak i feferon.
  3. Dodajte limenke sjeckanih pelata (svaka od po 480 g rajčice netto), 100 ml povrtne juhe, 2 žlice limunova soka, sve dobro posolite i popaprite te malo zašećerite.
  4. Ostavite šalšu s feferonom da krčka oko 30 min, dok se ne zgusne.
  5. U međuvremenu skuhajte al dente 500 g peneta u većoj količini posoljene vode, prema uputi na pakiranju. Gotovu tjesteninu dobro ocijedite.
  6. Izmiješajte je sa šalšom i 4 žlice parmezana nastruganog na listiće, po ukusu dosolite i začinite kajenskim paprom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte