priprema

  1. Od brašna, jaja i po prstohvata soli i muškatnog oraščića umijesite glatko tijesto. Umotajte tijesto u plastičnu foliju i ostavite 1 sat u hladnjaku.
  2. U međuvremenu pecorino naribajte, protisnite kroz sito te pomiješajte s krušnim mrvicama. Posolite i popaprite.
  3. Tijesto prepolovite, na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte na debljinu 2 mm i izrežite 8 krugova (promjera 8 cm). Na svaki krug stavite po 1 žličicu nadjeva.
  4. Rubove tijesta sve do nadjeva premažite bjelancem. Tijesto preklopite te više puta pritisnite vilicom prateći liniju nadjeva.
  5. Ostavite raviole na pobrašnjenoj dasci. Rajčice prelijte vrelom vodom, ogulite kožicu, odstranite koštice i narežite na kockice.
  6. Ljutiku i češnjak oljuštite, sitno nasjeckajte i na ulju pirjajte dok ne postanu staklasti.
  7. Dodajte rajčice i vino pa sve zajedno pirjajte dok ne dobijete umak. Začinite solju, paprom i kajenskim paprom.
  8. Raviole kuhajte u posoljenoj vodi oko 3 minute, a zatim ugasite vatru i ostavite ih 2 minute da se do kraja skuhaju u vrućoj vodi.
  9. Izvadite raviole iz vode i poslužite ih s umakom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte