priprema

  1.  Zagrijte pećnicu na 120°C. Operite i posušite pileća prsa. Popržite ih na 2 žlice ulja, posolite i popaprite. Izvadite iz tave te pecite još 25 minuta u pećnici.
  2. Očistite mladi luk te ga narežite na kolute. Pržite ga 1-2 minute na masnoći od prženja i žlici ulja.
  3. Ulijte vino. Reducirajte do pola. Umiješajte vrhnje, zakuhajte (kuhajte do željene gustoće) te začinite.
  4. Ogulite donju trećinu šparoga te ukoso narežite na komade. Pirjajte ih na 1 žlici ulja u poklopljenoj posudi 5-6 minuta, a potom začinite.
  5. Prelijte rajčice kipućom vodom, ogulite ih, raščetvorite, narežite na kockice te dodajte šparogama.
  6. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi pa ocijedite. Operite medvjeđi luk, posušite, narežite na trake te pomiješajte s tjesteninom. Poslužite s piletinom, šparogama i umakom.

 

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte