priprema

  1. Na radnu površinu stavite hrpicu brašna pa u sredini napravite udubinu. U nju izlijte razmućena jaja i dodajte malo soli.
  2. Postupno vilicom miješajte jaja s brašnom. Kada ih dobro izmiješate, rukama umijesite elastično tijesto.
  3. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite da odstoji oko 30 minuta. Krušku ogulite, očistite i narežite na sitne kockice. Nasjeckajte 100 g oraha.
  4. Gorgonzolu izmrvite pa je pomiješajte s kockicama kruške i pola količine oraha. Razvaljajte tijesto i podijelite ga na dva dijela.
  5. Na prvi dio žličicom stavljajte hrpice nadjeva s jednakim razmakom pa režite raviole posebnim kalupom. Pritisnite rubove.
  6. Odvojite nekoliko listića bosiljka, a ostatak stavite u multipraktik s 50 g oraha, češnjakom, 50 g sira grana padano te s po prstohvatom soli i papra. Izradite pesto.
  7. Raviole kuhajte u vreloj vodi oko 4 minute pa ocijedite. Pomiješajte ih s pestom te ukrasite preostalim sirom, na suho poprženim pinjolima i listićima bosiljka.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte