priprema

  1. Od brašna napravite hrpicu, a u njoj udubinu pa u nju razbijte jaja. Lagano ih razmutiti vilicom te pritom umiješajte dio brašna sa strane. Kad se sastojci povežu, zamijesite ih pobrašnjenim rukama.
  2. Mijesite dok ne dobijete glatko tijesto. Oblikujte ga u kuglu te omotajte plastičnom folijom. Ostavite u hladnjaku oko pola sata.
  3. Potom ga podijelite na četiri dijela; dok radite jednim od njih, ostale držite u hladnjaku umotane u foliju.
  4. Za nadjev nasitno nasjeckajte šunku i začinsko bilje (možete ih i kratko izmiksati u električnoj sjeckalici).
  5. Ricottu dobro promiješajte s maslinovim uljem i limunovom koricom te posolite i popaprite.
  6. Komad tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj plohi tako da dobijete dugačak pravokutnik. Otprilike na sredini u pravilnim razmacima stavljajte po žličicu smjese.
  7. Oko smjese kuharskim kistom nanesite malo vode pa preklopite tijesto preko nadjeva. Pritisnite prstima da se slojevi tijesta spoje i istisne zrak, a zatim nožem ili kalupićem izrežite raviole.
  8. Stavite ih na lagano pobrašnjen pladanj te odmah prekrijte plastičnom folijom. Do kuhanja ih držite u hladnjaku.
  9. Da biste skuhali raviole, zagrijte velik lonac pun posoljene vode. Kad zakipi, pažljivo u vodu spustite raviole te kuhajte oko 3 minute. Izvadite šupljikavom žlicom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte