priprema

  1. Pomiješajte raženo i pšenično brašno pa uz dodatak 1 žličice soli, jaja, ulja i oko 5 žlica vode umijesite gipko, elastično tijesto. Umotajte ga u prozirnu foliju te ostavite da odstoji 15 min.
  2. U međuvremenu pripremite nadjev. Medvjeđi luk properite pa ga vlažnog propirjajte oko 2 min u velikom loncu dok ne povene.
  3. Ocijedite ga, prelijte hladnom vodom, ocijedite i krupno nasjeckajte. Oljušteni i nasjeckani luk staklasto propirjajte na 1 žlici maslaca.
  4. Izmiješajte 200 g ricotte sa 4 žlice vrhnja za kuhanje te umiješajte luk i medvjeđi luk. Nadjev začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  5. Odstajalo tijesto razvaljajte na debljinu od 2 mm, izrežite od njega 12 krugova (ø 10 cm) pa svakome u sredinu stavite po malo nadjeva.
  6. Krugove preklopite da dobijete polumjesece, a rub dobro utisnite vilicom. Jastučiće kuhajte oko 5 min u većoj količini posoljene vode.
  7. Kad su kuhani, ocijedite ih, pomiješajte u tavi sa 2 žlice vrućeg, otopljenog maslaca i popaprite.
  8. Ostatak ricotte zagrijte s preostalim vrhnjem, po želji dodajte malo vode od kuhanja pa time prelijte jastučiće. Jelo možete prije posluživanja ukrasiti tanko nasjeckanim medvjeđim lukom i parmezanom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte