priprema

  1. Špinat očistite, operite i blanširajte u kipućoj vodi. Mrkvu naribajte na sitne trakice.
  2. Ribu operite, posušite papirnatim ubrusom te je narežite na komade veličine zalogaja. Timijan operite i posušite. Listiće otrgajte sa stabljika i nasjeckajte.
  3. Tjesteninu skuhajte u puno posoljene vode. U međuvremenu zagrijte 3 žlice ulja u velikoj tavici. Pržite mrkvu oko 2 minute. Dodajte špinat.
  4. Nakon 2 minute dodajte i komadiće ribe te ih pržite oko 5 minuta. Dodajte 3 žlice ulja, limunov sok i timijan. Začinite solju i paprom.
  5. Rezance ocijedite. Pritom sačuvajte 1 šalicu tekućine. Tjesteninu zajedno s tekućinom dodajte u tavicu s ribom i povrćem.
  6. Po potrebi dodatno začinite te umiješajte vrhnje za kuhanje.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte