priprema

  1. Pomiješajte brašno, malo soli, jaja i 2 žlice ulja pa zamijesite glatko tijesto (po potrebi dodajte malo vode).
  2. Oblikujte kuglu, omotajte je prozirnom folijom pa stavite na 30 minuta u hladnjak. Pomiješajte šunku, ricottu, parmezan i žumance te smjesu začinite.
  3. Tijesto tanko izvaljajte na pobrašnjenoj površini. Izrežite krugove (promjera 8 cm).
  4. Na sredinu svakog kruga stavite 1 žličicu nadjeva, rubove premažite razmućenim bjelancem, preklopite i pritisnite.
  5. Oblikujte torteline pa ih kuhajte 5 minuta u slanoj vodi. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Namastite 4 manja kalupa (ili jedan veliki).
  6. Nasjeckajte luk, propirjajte ga na 2 žlice ulja pa dodajte rajčice. Začinite solju, paprom, začinskim biljem i balzamičnim octom.
  7. Torteline ocijedite te s umakom stavite u kalup(e) za složenac. Pospite sirom pa pecite oko 15 minuta. Pospite peršinom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte