priprema

  1. Povrće operite i očistite pa narežite na kockice. Ljutiku i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Propirjajte ih u loncu na vrućem ulju.
  2. Dodajte povrće pa pirjajte oko 5 minuta. Potom ulijte pelat. Začinite solju i paprom te umak kuhajte oko 10 minuta na srednjoj vatri.
  3. Špagete skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Začinsko bilje operite i očistite, natrgajte listiće te ostavite nekoliko listića za ukrašavanje. Ostale nasjeckajte, umiješajte u umak te još jednom začinite po želji.
  4. Tjesteninu ocijedite i pomiješajte s umakom. Poslužite na tanjurima te ukrasite preostalim listićima peršina i bosiljka. Po želji dodajte naribanog parmezana.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte