priprema

  1. Rajčice operite, češnjak oljuštite i narežite na ploške. U loncu ugrijte 2 žlice maslinova ulja pa dodajte rajčice i češnjak.
  2. Začinite solju, paprom i šećerom te ostavite da vrije oko 20 minuta. Povremeno promiješajte pa pet minuta prije kraja kuhanja sastojke lagano zgnječite žlicom.
  3. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju, ocijedite i sačuvajte 100 ml tekućine od kuhanja.
  4. Bosiljak operite, protresite, natrgajte listiće pa ih nasjeckajte po želji. Tjesteninu, pirjane rajčice i vodu od kuhanja pomiješajte pa začinite solju i paprom.
  5. Nakapajte s 2 žlice maslinova ulja, pospite bosiljkom te naribanim sirom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte