priprema

  1. Tjesteninu skuhajte prema uputi na pakiranju, ocijedite, ali sačuvajte šalicu tekućine u kojoj se kuhala.
  2. U loncu rastopite margarin te mu dodajte kuhanu tjesteninu i dobro promiješajte. Ostavite sa strane, najbolje na toplom.
  3. U drugoj tavi, najbolje s neprianjajućom površinom, kratko popržite šunku, a zatim joj dodajte nasitno nasjeckan mladi luk i ljutu papričicu te promiješajte.
  4. Kad luk postane staklast, ulijte vrhnje za kuhanje. Posolite i popaprite po ukusu te začinite svježe naribanim muškatnim oraščićem.
  5. Kratko kuhajte tako da se svi sastojci dobro zagriju, a zatim pomiješajte s kuhanom tjesteninom.
  6. Ako vam se čini da je jelo presuho za vaš ukus, ulijte malo tekućine od kuhanja tjestenine. Odmah poslužite, po želji posuto naribanim parmezanom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte