priprema

  1. Oljuštite i nasjeckajte luk. Peršin također nasjeckajte. Očistite rajčice, 30 sekundi ostavite ih u kipućoj vodi, oplahnite ih i ogulite.
  2. Uklonite im sjemenke i narežite ih na kockice. Zamijesite mljeveno meso, pola luka i peršina te jaje. Potom začinite smjesu. Oblikujte okruglice pa ih uvaljajte u brašno.
  3. U tavi zagrijte ulje te pržite okruglice sa svih strana oko 10 minuta. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijedite je.
  4. Dodajte okruglicama preostali luk i kratko pirjajte. Dodajte rajčice te pirjajte oko 5 minuta. Začinite solju i paprom. Tjesteninu poslužite s umakom pa pospite peršinom i parmezanom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte