priprema

  1. Tjesteninu skuhajte al dente prema uputama na pakiranju. Šampinjone očistite i narežite na ploške te ih popržite na tavi.
  2. Ako želite koristiti tikvice i njih narežite na tanke ploške ili ih, ako imate šiljilo za povrće, narežite u obliku ‘špageta’ i također kratko popržite.
  3. U međuvremenu oljuštite češnjak. Protisnite ga u posudu gdje ćete pirjati meso.
  4. U posudu dodajte mljeveno meso, origano, bosiljak, crvenu papriku, sol i papar te dobro propirjate uz podlijevanje mlakom vodom. Po želji dodatno začinite.
  5. Kad je meso skoro gotovo, umiješajte i umak od rajčice. Tjesteninu ocijedite i pomiješajte s mesom, umakom od rajčice, gljivama i tikvicama.
  6. Sve još jednom-dvaput ‘okrenite’ na vatri. Poslužite toplo i posuto parmezanom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte