priprema

  1. Artičoke očistite tako da odstranite dobar dio vanjskih listova te odrežete tvrdi dio stabljike.
  2. Tako očišćene prepolovite, premažite limunovim sokom da ne pocrne, pa ih kuhajte u 750 ml posoljene vode s ostatkom limunova soka.
  3. U vodu dodajte lovorov list i papar u zrnu. Artičoke kuhajte pola sata, izvadite ih, ocijedite i narežite na osmine.
  4. Rikulu i peršin operite i posušite. Češnjak očistite. Parmezan naribajte. Sve to izmiksajte sa 60 g pinjola i uljem. Začinite.
  5. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ljutike oljuštite i nasjeckajte. Čili operite, očistite i nasjeckajte.
  6. Oboje pržite na vrućem maslacu dok ne postanu staklasti. Dodajte artičoke i kratko pržite. Posolite i popaprite. Zalijte vinom, pokrijte i pirjajte oko 3 minute.
  7. Rajčice narežite na trake. Ostatak pinjola popržite na tavici bez ulja.
  8. Ocijedite tjesteninu. Umiješajte pesto, rajčice i umak s artičokama. Pospite pinjolima i listićima parmezana.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte