priprema

  1. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Gljive prebrišite i očistite, a zatim ih usitnite (ovisno o veličini). Piletinu narežite na kockice.
  2. Ljutiku i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Maslac ugrijte u teflonskoj tavi te popržite gljive na jakoj vatri. Potom ih izvadite iz tave.
  3. Staklasto propirjajte ljutiku i češnjak na masnoći od prženja, dodajte piletinu te pratko pržite sa svih strana. Zatim ulijte vino i malo reducirajte na jakoj vatri.
  4. Dodajte temeljac i vrhnje te zakuhajte. Zatim dodajte gljive i kuhajte oko 5 minuta. Na kraju umiješajte peršin te ragu začinite solju, paprom i mljevenom paprikom.
  5. Ocijedite tjesteninu pa je poslužite s raguom od piletine i gljiva. Po želji pospite nasjeckanim listićima peršina.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte