priprema

  1. Operite i očistite rajčice i tikvice. Rajčice prepolovite, a tikvice raščetvorite po dužini i narežite na ploške. Oljuštite i nasjeckajte luk i češnjak.
  2. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Ugrijte maslinovo ulje. Propirjajte luk i češnjak.
  3. Dodajte tikvice i kratko ih popržite. Dodajte i rajčice. Posolite, popaprite i pirjajte oko 10 minuta.
  4. Operite, protresite i nasjeckajte bosiljak i timijan (ostavite koji listić za ukrašavanje). Ocijedite tjesteninu, ali ostavite malo vode od kuhanja.
  5. Pomiješajte tjesteninu i nasjeckani bosiljak s pirjanim povrćem. Začinite solju i paprom.
  6. Po želji umiješajte malo vode od kuhanja i ukrasite preostalim začinskim biljem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte