priprema

  1. Luk kozjak ogulite i nasitno nasjeckajte. U dubljoj tavi zagrijte ulje, dodajte luk pa ga pirjajte dok ne postane staklast.
  2. U međuvremenu ocijedite tunu pa je usitnite uz pomoć dviju vilica. Rajčice operite, osušite i narežite na kriške.
  3. Tunjevinu, kapare, masline i rajčice dodajte u tavu s lukom kozjakom pa sve zajedno zagrijavajte nekoliko minuta.
  4. U velikom loncu zakuhajte veću količinu slane vode. U kipuću vodu stavite tjesteninu pa je skuhajte tako da bude al dente.
  5. Ocijedite tjesteninu, ali sačuvajte malo vode od kuhanja. Tjesteninu zajedno s vodom od kuhanja dodajte u tavu.
  6. Sve zajedno lagano promiješajte i pospite listićima bosiljka. Posolite, popaprite i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte