priprema

  1. Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi i ocijedite je. Očistite čili papričicu, odstranite koštice i nasjeckajte je. Oljuštite luk i češnjak, narežite luk na veće komade i nasjeckajte češnjak.
  2. Operite mini rajčice i narežite ih na četvrtine. Očistite tikvicu i narežite je na kockice. Zagrijte ulje u tavici i pržite luk s čili papričicom.
  3. Dodajte rajčicu i tikvicu i pirjajte kratko. Posolite, popaprite, dodajte šafran i nasjeckani češnjak. Dodajte narančin sok i ocat.
  4. Dobro promiješajte i pirjajte na laganoj vatri 5 minuta. Naribajte sir. Operite peršin i metvicu i oboje nasjeckajte. U tavicu dodajte tjesteninu, sir i začinsko bilje.
  5. Poslužite hladno.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte