priprema

  1. Ogulite donju trećinu šparoga, odrežite im drvenaste krajeve pa ih narežite na komade dužine 5 cm te kuhajte u posoljenoj uzavreloj vodi 5 min.
  2. Dodajte očišćene mahune te ih kuhajte sa šparogama još 3 min. Oplahnite ih hladnom vodom i ocijedite. Kukuruz ocijedite u cjedilu.
  3. Špagete kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 10 min (da budu al dente).
  4. U širokoj tavi zagrijte ulje pa kratko propirjajte šparoge, mahune i kukuruz (tavicu samo protresite, ne miješajte).
  5. Začinite ih potom solju, paprom, nasjeckanim peršinom i sokom od limuna. Špagete ocijedite pa ih s krupnije nasjeckanim orasima umiješajte u povrće.
  6. Želite li, prije posluživanja pospite naribanim parmezanom ili sirom pecorino.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte