priprema

  1. Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi prema uputi na pakiranju. Oplahnite je na brzinu hladnom vodom i ocijedite u cjedilu. Narežite šunku na kockice ili trakice.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Namastite vatrostalnu zdjelu pa je pospite krušnim mrvicama. Odvojite bjelanca od žumanaca.
  3. Izmiksajte maslac i žumanca pa umiješajte kiselo vrhnje. Izmiksajte bjelanca u čvrst snijeg pa ga kuhačom polako umiješajte u pripremljenu smjesu te naposljetku sve pikantno začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  4. Izmiješajte tjesteninu i šunku, istresite u zdjelu pa sve prelijte mješavinom jaja i vrhnja. Pecite 30 min. Peršin oplahnite, posušite i narežite na veće komade.
  5. Izvadite složenac iz pećnice, pospite ga svježim peršinom i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte