priprema

  1. Popržite pinjole u tavi bez dodavanja masnoće do zlatnožute boje. Nasjeckajte pinjole te pola kadulje. Zgnječite svježi sir. Dodajte naribanu koru limuna.
  2. Istisnite limun. Pomiješajte pinjole, kadulju i parmezan te umiješajte u svježi sir. Začinite solju, paprom i sokom od limuna.
  3. Izvaljajte pola tijesta. Izrežite kvadrate od tijesta veličine oko 8 cm. Po ½ žličice nadjeva stavite na sredinu kvadrata. Premažite vodom tijesto oko nadjeva.
  4. Izvaljajte preostalo tijesto te stavite na prvu polovicu tijesta. Pritisnite oko nadjeva te izrežite torteline. Kuhajte torteline u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta.
  5. Rastopite maslac u teflonskoj tavi. Popržite na tome preostalu kadulju pa je izvadite.
  6. Odreske stucite, pržite oko 2 minute sa svake strane u maslacu s kaduljom te začinite. Ocijedite torteline, poslužite ih s odrescima te pospite kaduljom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte