Priprema

  1. Zamijesite tijesto od brašna, jaja, ulja i soli.
  2. Ostavite da odstoji, pa ga razvaljajte što tanje na široke listove.
  3. Torteline možete ostaviti prazne ili ih puniti nasjeckanom šunkom, dinstanim mljevenim mesom s lukom, raznim povrćem, sirom, pestom, špinatom…

savjet

  • Želite li da vaši tortelini budu u boji, u tijesto možete dodati kuhani špinat (zelena), mrkvu (narančasta), pire od rajčice (crvena)…
  • Torteline možete koristiti kao tjesteninu za juhu ili kao posebno jelo. Kad ih skuhate, možete ih posuti parmezanom ili preliti vrhnjem, umakom od rajčice…

Tortelini – punjeni jastučići od tijesta – tipično su talijansko jelo. Možete ih samo skuhati i posuti parmezanom ili zapeći u pećnici…


  1. Pripremite sve sastojkeTortelini1
  2. Listove isijecite običnim ili nazubljenim nožem na male pravokutnike (možete i na kvadrate ili krugove)Tortelini2
  3. Na sredinu tijesta žličicom stavite malo nadjevaTortelini3
  4. Presavijte tijesto tako da dobijete trokutTortelini4
  5. Blago pritisnite tijesto oko nadjeva
    Tortelini5
  6. Zatvorite torteline spajajući krajeve koje ste omotali oko kažiprsta
    Tortelini6
  7. Zatvorite torteline kao na slici i blago pritišćite tijesto da se krajevi zalijepe
    Tortelini7
  8. Kuhajte ih deset minuta u puno slane vode, ocijedite i začinite maslacem i parmezanom
    Tortelini8

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte