priprema

  1. Za tjesteninu umijesite čvrsto tijesto od brašna, jaja, žličice soli i po potrebi dodajte malo vode. Umotajte ga u foliju i ostavite da odstoji 30 minuta.
  2. Za nadjev luk oljuštite, nasjeckajte i propirjajte na 2 žlice ulja. Pršut narežite na kockice i dodajte luku.
  3. Pirjani luk i pršut pomiješajte s mljevenim mesom, krušnim mrvicama, parmezanom i žumancem. Posolite i popaprite.
  4. Tijesto tanko razvaljajte i narežite na kvadrate 5 x 5 cm.
  5. Na svaki kvadrat stavite po jednu žličicu pripremljene smjese, preklopite tijesto tako da dobijete trokute pa utisnite rubove da se zalijepe.
  6. Sada vrhove duže strane trokuta spojite tako da dobijete poznati izgled tortellina. Posložite ih na pobrašnjenu kuhinjsku krpu.
  7. Za umak operite i očistite celer pa ga narežite na manje komade. Češnjak i luk oljuštite, nasjeckajte i pirjajte na 2 žlice ulja.
  8. Primiješajte potom celer, koncentrat rajčice te jušni temeljac i sve zajedno kuhajte oko 20 minuta. Mini rajčice operite i narežite na četvrtine.
  9. Naposljetku umaku dodajte rajčice i kadulju te ga posolite i popaprite. Tortelline stavite da se kuhaju u puno posoljene, uzavrele vode oko 4 minute.
  10. Izvadite ih iz vode, ocijedite i poslužite s umakom. Po želji ukrasite listićima parmezana i poslužite.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte