priprema

  1. Listove špinata operite, odstranite tvrde dijelove, otresite ih i nasitno nasjeckajte.
    U svježi sir dodajte jedno po jedno jaje i žumanca pa sve dobro izmiješajte.
  2. Nakon toga u smjesu naribajte tvrdi sir, dodajte prosijano brašno, malo usitnjenih listića badema, sol i muškatni oraščić pa sve dobro izmiješajte sa špinatom.
  3. Pripremljenu smjesu sa špinatom ostavite neko vrijeme da miruje. U lonac stavite dovoljnu količinu posoljene vode i pustite da provrije.
  4. Uz pomoć dvije žlice od polovice tijesta oblikujte male valjuške i stavite ih u proključalu vodu. Kuhajte ih 4-5 minuta na srednje jakoj vatri.
  5. Izvadite ih i stavite na toplo mjesto. Na isti način postupite i s ostatkom tijesta. Valjuške poslužite kao prilog ili kao glavno jelo uz dodatak umaka.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte