priprema

  1. Gljive ostavite u 2 dl tople vode oko 30 minuta. Krumpire operite, kuhajte oko 25 minuta u posoljenoj vodi, ocijedite i pričekajte da se prohlade.
  2. Ogulite krumpire pa ih, dok su još vrući, ispasirajte. Ostavite ih da se ohlade. Procijedite gljive, a tekućinu sačuvajte.
  3. Narežite gljive pa ih pomiješajte s krumpirom, grisom, jajem, žumancem i solju. Dodajte onoliko brašna koliko je potrebno da nastane homogena masa.
  4. Razvucite tijesto i smotajte ga u rolu pa režite valjuške debljine 2-3 cm.
  5. Rajčice prelijte vrućom vodom, ogulite, očistite i narežite na kocke. Očistite i nasjeckajte luk i češnjak.
  6. Ulje zagrijte u loncu pa propirjajte luk s lovorovim listom. Dodajte rajčice i vodu u kojoj su stajale gljive pa sve kuhajte 15 minuta na tihoj vatri.
  7. Izvadite lovorov list, pa umak začinite solju, paprom i majčinom dušicom. U posoljenoj vodi kuhajte valjuške oko pet minuta.
  8. Procijedite ih i ostavite da se dobro ocijede. Poslužite ih tople s umakom. Po želji ih ukrasite majčinom dušicom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte