priprema

  1. Tjesteninu skuhajte al dente pa stavite na sito da se dobro ocijedi. Cikoriju očistite i narežite na četvrtine. Prokuhajte je 3 minute u slanoj vodi, isperite hladnom vodom i također dobro ocijedite.
  2. Sir narežite na kockice, a šunku na trakice. Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva.
  3. Napravite zapršku od maslaca i brašna te je razrijedite temeljcem i mlijekom. Zavrijte pa kuhajte oko 5 minuta uz stalno miješanje. Posolite i popaprite.
  4. U posudu za pečenje premazanu maslacem poslažite cikoriju, tjesteninu, sir i šunku. Prelijte umakom i pecite oko 30 minuta.

Kada kupujete cikoriju, odaberite primjerke svijetlih, žutih listića. Ako je pregorka, izrežite i bacite tvrdi dio listova jer oni sadrže najviše gorkih tvari.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte