priprema

  1. Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi tako da bude al dente. Procijedite, isperite hladnom vodom i ostavite da se ocijedi.
  2. Kelj pupčar očistite, stavite u kipuću vodu i kuhajte 4 minute. Izlijte vodu, pustite kelj da se ohladi i ocijedi. Možete ga prepoloviti.
  3. Oguljene mrkve kuhajte u kipućoj vodi otprilike 3 minute. Nakon hlađenja grubo ih naribajte. Luk očistite i nasitno nasjeckajte.
  4. Sve povrće promiješajte u većoj posudi s tjesteninom, posolite, popaprite i dodajte malo muškatnog oraščića.
  5. Posudu za pečenje premažite uljem, dodajte polovicu smjese, prelijte s malo bešamela, pospite s pola količine sira, pa opet rasporedite tjesteninu s povrćem.
  6. Prelijte preostalim bešamelom i pospite sirom. Pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C dok ne poprimi lijepu zlatnu boju.

savjet

Bešamel umak sami možete pripremiti ovako: 35 g maslaca zagrijte u lončiću, dodajte 35 g glatkog brašna i napravite svjetlu zapršku. Zalijte s 550 ml mlijeka, promiješajte i uz često miješanje kuhajte 10 minuta na umjerenoj vatri. U umak možete na kraju dodati sol, papar i malo naribanog muškatnog oraščića (u tom slučaju ga ne morate dodati u smjesu od tjestenine i kelja).

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte