priprema

  1. Špinat operite, a zatim s listova odrežite tvrde dijelove. Narežite listove na veće komade.
  2. Luk ogulite i nasitno nasjeckajte pa ga u dubljoj tavi pirjajte na žlici rastopljenog maslaca dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.
  3. Dodajte špinat pa ga zajedno s lukom pirjajte još 2-3 minute uz neprekidno miješanje. Ogulite češnjak, usitnite ga i pomiješajte sa solju i paprom.
  4. Tavu sklonite sa štednjaka pa u špinat dodajte češnjak. Nakon toga pustite da se smjesa sa špinatom ohladi. U smjesu sa špinatom umiješajte kiselo vrhnje.
  5. Tjesteninu stavite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente.
  6. Skuhanu tjesteninu ocijedite, isperite hladnom vodom, dodajte nekoliko kapi ulja i protresite. Jaja u zdjeli stucite pjenjačom, dodajte sir pa začinite solju i paprom.
  7. Tjesteninu pomiješajte sa začinjenim špinatom. Kalup za nabujak premažite maslacem.
  8. Tjesteninu sa špinatom pomiješajte sa začinjenim jajima, ulijte smjesu u kalup za nabujak pa odozgo poslažite komadiće preostalog maslaca.
  9. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Po tjestenini zatim ravnomjerno pospite parmezan pa zapecite još oko 15 minuta.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte