Oprani patlidžan i tikvicu narežite na polovice, posolite i ostavite da odstoje oko 15 minuta. Zatim povrće posušite i stavite u posudu. Oljuštite i nasjeckajte luk.
Papriku operite, prepolovite, uklonite sjemenke i narežite na kockice. Rajčice operite, narežite na veće komade te ih zajedno s ostalim povrćem stavite u posudu.
Pospite začinskim biljem i promiješajte pa sve istresite na lim obložen papirom za pečenje.
Povrće posolite, popaprite, pokapajte s 4 žlice maslinova ulja te pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 °C. Tjesteninu skuhajte i ocijedite.
Češnjak nasjeckajte i popržite na preostalom ulju. Dodajte pečeno povrće i pirjajte sve zajedno još 5 minuta.
Povrću dodajte tjesteninu, promiješajte i raspodijelite jelo na četiri duboka tanjura.