priprema

  1. Luk i češnjak oljuštite, nasjeckajte i propirjajte na maslinovu ulju. Dodajte pelat i začinite sa 1/2 žličice origana, solju i paprom.
  2. Dodajte lovorov list i sve pirjajte bez poklapanja 10 minuta. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Raviole skuhajte u slanoj vodi prema uputama na pakiranju.
  3. Ocijedite ih, oplahnite hladnom vodom i ostavite da se dobro ocijede. Rajčice operite i narežite na ploške. Mozzarellu ocijedite i također narežite na ploške.
  4. Vatrostalnu posudu premažite pestom pa naizmjence slažite raviole i ploške rajčica te sve zalijte umakom od pelata.
  5. Po umaku poslažite ploške mozzarelle te zapecite u zagrijanoj pećnici. Nakon 15 min izvadite iz pećnice i poslužite ukrašeno listovima bosiljka.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte