PRIPREMA

  1. Operite i posušite bosiljak i peršin te otrgajte listiće sa stabljika. Narežite bosiljak na tanke trakice, a peršin nasitno.
  2. Dodajte u svježi kravlji sir jaja, začinsko bilje, 2 žličice soli i brašno te umijesite glatko tijesto. Umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku 30 min.
  3. Podijelite tijesto na četiri dijela i na pobrašnjenoj radnoj površini oblikujte svaki dio u valjak (promjera 2 cm). Zatim režite valjke tako da dobijete njoke debljine 1,5 cm.
  4. Utisnite vilicom uzorak na njokima. Kuhajte njoke u mnogo uzavrele, posoljene vode oko 5 min. Izvadite ih širokom žlicom te poslužite na četiri tanjura.
  5. Za umak narežite luk, mini rajčice, masline i peršin. Luk popržiti na maslinovu ulju, dodati zgnječeni češnjak i pasirane mini rajčice ili usitnjene pelate.
  6. U sve dodati peršin te ubaciti par listova bosiljka. Njoke poslužite na četiri tanjura, prelijte ih umakom i pospite parmezanom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte