PRIPREMA

  1. Temeljac i vodu zagrijte do vrenja. Kelj očistite od korijena, a listove od rebara pa ih prokuhajte u temeljcu oko 5 minuta. Izvadite ih, ostavite da se malo ohlade pa ih dobro ocijedite i narežite na tanke trakice.
  2. U veliku loncu zagrijte ulje i 1 žlicu maslaca te propirjajte luk tako da omekša, oko 5 minuta. Dodajte češnjak, pirjajte još minutu, a zatim umiješajte rižu i kuhajte 1 minutu neprestano miješajući.
  3. Ulijte vino i kuhajte, uz neprestano miješanje, dok ne ispari. Potom ulijte oko pola šalice kipućeg temeljca (neka se cijelo vrijeme zagrijava na laganoj vatri) i kuhajte dok ne ispari; cijelo vrijeme miješajte.
  4. Nastavite tako dok riža ne postane kremasta, no i dalje bude al dente, oko 18 minuta. Tada dodajte kelj, sir i preostalu žlicu maslaca. Posolite i popaprite.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte