PRIPREMA

  1. Poriluk očistite i operite. Bijeli dio naitno nasjeckajte, a zeleni narežite na tanke trakice. Krumpir ogulite, operite i narežite na manje komade.
  2. U loncu za juhu zagrijte ulje te pirjajte bijeli dio poriluka dok ne postane staklast. Dodajte temeljac i mlijeko, a zatim i krumpir.
  3. Kad prokuha, smanjite vatru i kuhajte poklopljeno još 10 minuta uz povremeno miješanje.
  4. U loncu zakuhajte i posolite vodu. Kuhajte filete pastrve oko 10 minuta, a potom ih izvadite iz lonca.
  5. Juhu dobro izmiksajte štapnim mikserom. Stavite u nju zelene trakice poriluka i kuhajte ih oko 5 minuta.
  6. Zatim umiješajte začinsko bilje i vrhnje. Začinite solju, paprom, svježe naribanim muškatnim oraščićem i sokom od limuna.
  7. Juhu razdijelite u tanjure, u svaku stavite po jedan komad kuhane, očišćene pastrve te ukrasite koprom. Uz juhu po želji poslužite krekere.

savjet

Pasiranjem ili miksanjem juha postaje gusta i kremasta. Mikser će bolje usitniti sve sastojke od ručnog usitnjavanje. Prije pasiranja ili miksanja juhu ohladite.

Juha će u tanjuru ljepše izgledati dodate li joj žlicu vrhnja ili jogurta, možete je posuti crvenom paprikom ili nasjeckanim začinskim biljem.

Za bolji okus i izgled poslužit će pržene kockice kruha.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte