priprema

  1. Omekšajte tost u vodi. Operite mladi luk, očistite i narežite na kolute. Ostavite zelene dijelove po strani. Oljuštite i nasjeckajte češnjak.
  2. Zarežite rajčice, prelijte kipućom vodom, prerežite pa očistite. Operite paprike, prerežite i očistite. Ogulite krastavac, prerežite ga po dužini te uklonite koštice.
  3. Operite papriku, prerežite pa očistite. Po četvrtinu rajčice, krastavca i paprike nasitno narežite te stavite u hladnjak.
  4. Grubo narežite preostalu papriku, krastavac i rajčice te izmiksajte zajedno s kolutima mladog luka i češnjakom. Istisnite tost i dodajte ga.
  5. Miksajte dodajući 300 ml hladne vode. Začinite octom, uljem, solju i šećerom. Stavite na najmanje sat vremena u hladnjak.
  6. Gazpacho raspodijelite u čaše. Narežite zelene dijelove mladog luka na kolute te raspodijelite zajedno s komadićima ostalog povrća po gazpachu.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte