priprema

  1. Pržite na ulju nasitno nasjeckan luk dok ne postane staklast. Dodajte nasjeckanu mrkvu i sol pa pirjajte na srednje jakoj vatri.
  2. Nakon nekoliko minuta ulijte litru vode, dodajte kumin, papar i opranu rižu. Na drugu ploču štednjaka stavite veći lonac, ulijte drugu litru vode i pustite da zavre.
  3. Za to vrijeme dobro operite listove blitve (koje možete sat prije početka pripreme juhe potopiti u većoj plastičnoj posudi s vodom).
  4. U provrelu vodu stavite listove blitve pa malo smanjite vatru i ostavite da se kuha od 3 do 5 minuta. Ocijedite blitvu u cjedilu pa je nasitno nasjeckajte.
  5. Ostatak vode postupno dolijevajte u juhu i kad se mrkva skuha, u juhu dodajte sjeckanu blitvu. Pojačajte vatru i ostavite da vrije 15-ak minuta.
  6. Na kraju juhu sklonite s vatre, dodajte joj peršin, vlasac i na kraju zapržak koji ćete napraviti na ovaj način: u većoj šalici dobro izmiješajte vrhnje, 2 žumanca i 3 kapi soka od limuna tako da dobijete kremastu smjesu.
  7. Dobro miješajte kuhačom sve dok se smjesa ne sjedini s juhom i ostavite još 5-10 minuta na tihoj vatri. Po želji juhu pospite preprženim kockicama kruha.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte