priprema

  1. Otklonite koricu sa kruha pa usitnite kruh na kockice. Ugrijte 2 žličice maslaca u tavi te popržite kruh do zlatnožute boje. Ostavite da se ocijedi na kuhinjskom papiru pa posolite.
  2. Operite začinsko bilje, protresite, nekoliko komada ostavite po strani, a ostalo grubo usitnite. Oljuštite te nasjeckajte luk i češnjak.
  3. Rastopite prestali maslac u loncu te staklasto propirjajte luk i češnjak uz stalno miješanje. Pospite brašnom te popržite.
  4. Ulijte vrhnje i temeljac, zakuhajte miješajući te ostavite da krčka oko 5 minuta. Potom dodajte začinsko bilje te izmiksajte juhu.
  5. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Pospite preostalim začinskim biljem i kockicama kruha.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte