priprema

  1. Uklonite sjemenke bundeve pa je narežite na kockice. Oljuštite i nasjeckajte luk. Pripremite povrće. Narežite poriluk na kolute, a mrkvu na kockice.
  2. Ugrijte ulje u loncu. Lagano propirjajte luk i poriluk uz stalno miješanje. Dodajte kockice bundeve i mrkve te kratko pirjajte.
  3. Potom ulijte temeljac, zakuhajte i kuhajte poklopljeno oko 10 minuta. Maknite lonac s vatre pa štapnim mikserom izmiksajte povrće u juhi.
  4. Po potrebi procijedite juhu, vratite u lonac, posolite i popaprite. Dobro promiješajte vrhnje, umiješajte i lagano kuhajte juhu još 5 minuta.
  5. Potom raspodijelite juhu po zdjelicama te pospite kimom. Po želji ukrasite korom od limuna i trakicama peršina.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte