priprema

  1. U posudi izmiješajte jogurt, mlijeko, sok od limuna i žličicu maslinova ulja. Posolite i popaprite. Operite i ogulite krastavce, pa ih narežite na kockice i dodajte u juhu.
  2. Očistite češnjak i nasitno ga nasjeckajte. U posudi zagrijte žličicu maslinova ulja pa na njemu popržite češnjak. Zatim pržite nasjeckane orahe, bez dodavanja ulja, dok ne dobiju zlatnožutu boju.
  3. Narežite sir na kockice. Majčinu dušicu operite, otresite vodu i nasitno je nasjeckajte. 
  4. Pripremljenu hladnu juhu ulijte u četiri tanjura i pospite poprženim češnjakom, feta sirom i nasjeckanim orasima.
  5. Limun operite vrućom vodom i narežite na kriške. Ovu ukusnu i osvježavajuću juhu ukrasite majčinom dušicom i kriškama limuna. Uz nju poslužite svjež integralni kruh.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte