priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Oguljene i nasitno narezane mrkve i luk stavite u lim obložen papirom za pečenje, posolite ih, popaprite i pospite kimom.
  2. Pokapajte uljem pa pecite 30 minuta. U međuvremenu pripremite okruglice. Krupicu stavite u zdjelu pa dodajte prašak za pecivo, a zatim i mlijeko.
  3. Na radnoj površini posutoj brašnom zamijesite tijesto koje ne smije biti ljepljivo.
  4. Podijelite tijesto u dva dijela, iz svakog dijela oblikujte valjak debljine prsta, koji zatim narežite na okruglice duge 1 centimetar. Prekrijte okruglice kuhinjskom krpom pa ih ostavite da odstoje.
  5. U loncu zakuhajte temeljac, dodajte pečene mrkve i luk pa sve zajedno štapnim mikserom usitnite u pire. Dolijte vrhnje, a zatim dodajte i okruglice. Kuhajte 3-4 minute pa začinite bosiljkom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte