priprema

  1. Poriluk operite i narežite. U posudi otopite maslac pa ga 3 minute pirjajte uz neprestano miješanje.
  2. Dodajte očišćene, oguljene i na komade narezane šparoge, izdanke šparoga ostavite po strani.
  3. Zalijte s mlijekom i pola litre vode (ili povrtnog temeljca), posolite i popaprite te zakuhajte. Ogulite krumpir, narežite ga na kockice i kuhajte u juhi 20 minuta.
  4. U međuvremenu u slanoj vodi oko 5 minuta kuhajte izdanke šparoga, ocijedite ih te isperite hladnom vodom.
  5. Ploške slanine pržite u tavici po 1 minutu sa svake strane, dok ne postanu hrskave. Juhu izmiksajte štapnim mikserom. Po želji začinite sokom od limuna.
  6. Toplu juhu raspodijelite na tanjure, ukrasite izdancima šparoga i slaninom te poslužite s kruhom.

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte