priprema

  1. Sitno nasjeckajte luk, češnjak i kadulju pa ih propirjajte na pola količine maslaca zagrijanog u velikom loncu. Kad omekša luk, dodajte brašno i pirjajte još 2 minute.
  2. Ulijte ¼ temeljca, uz hitro miješanje. Zatim dodajte i ostatak pa kratko zavrijte.
    Dodajte rižu, posolite, popaprite, poklopite i nastavite kuhati na laganoj vatri oko 30 minuta. Povremeno promiješajte.
  3. U međuvremenu zagrijte ostatak maslaca na tavi pa popržite gljive narezane na ploškice. Posolite ih i popaprite pa dodajte u juhu, kao i puretinu narezanu na kockice.
  4. Ulijte vrhnje pa lagano kuhajte još 10-ak minuta. Poslužite sa svježe naribanim parmezanom.

Krepka juha u kojoj možete iskoristiti ostatke mesa

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte