priprema

  1. Operite mrkvu, korijen peršina, celer i krumpir, ogulite i narežite na kockice. Oljuštite luk i narežite na male kockice. Rastopite maslac i na njemu pirjajte luk dok ne postane staklast.
  2. Dodajte kockice povrća i krumpira te kuhajte sve još 3 minute. Zalijte kokošjom juhom. Kad zakipi, kuhajte 20-ak minuta na laganoj vatri.
  3. Narežite poriluk na male komade, operite ga i dodajte u juhu 10 minuta prije završetka kuhanja. Začinsko bilje operite i krupno narežite.
  4. Izmiksajte juhu od krumpira, posolite, popaprite, dodajte muškat i kurkumu. Juhu poslužite u zagrijanim šalicama. Ukrasite začinskim biljem, s po jednom žlicom račića i kiselog vrhnja te, po želji, 1 žlicom bučina ulja.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte