priprema

  1. Oljuštite luk i češnjak, nasjeckajte ih i pržite na ulju. Ulijte povrtni temeljac i pasiranu rajčicu. Krumpir ogulite i narežite na veće komade.
  2. Pastrnjak i mrkvu očistite i do polovice sitno naribajte, a drugi dio korijena narežite na trake. Povrće narezano na kockice dodajte u juhu i kuhajte dok ne omekša.
  3. U međuvremenu kelj i poriluk narežite na male kvadrate.
  4. Juhu od rajčice izmiksajte štapnim mikserom, oplemenite mediteranskim začinima, dodajte trakice korjenastog povrća i narezan kelj i poriluk pa sve krčkajte oko 6 minuta na srednjoj vatri.
  5. Kad je dodano povrće kuhano al dente, posolite, popaprite, dodajte jabučni ocat i ostavite na toplom.
  6. Juhu od rajčice ulijte u tanjure, pa na vrh stavite 1 žlicu pjenice od izmiksanog kozjeg sira i mlijeka. Ukrasite listićima timijana.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte