priprema

  1. Ljutiku narežite na manje komadiće, a papriku na kockice (prethodno odstranite koštice).
  2. Zagrijte ulje, dodajte ljutiku i pirjajte je zajedno s paprikom dok ne dobiju zlatnu boju. Začinite paprom, a potom dodajte i šećer te karamelizirajte.
  3. Dodajte šafran, 1/3 temeljca i kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Dodajte ostatak temeljca, sol, papar i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Kad skinete s vatre, procijedite kroz cjedilo. Umiješajte vrhnje za kuhanje. Narežite crvenu papriku i mladi luk na vrlo tanke trakice.
  5. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i prepržite povrće. Juhu servirajte u tanjure i ukrasite trakicama pržene crvene paprike i mladog luka.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte