priprema

  1. Operite šparoge. Bijele ogulite cijele, a zelenima samo donju trećinu. Odrežite tvrde krajeve. Krajeve i oguljenu koru zakuhajte u 700 ml vode s ¼ žličice šećera.
  2. Nakon 20 minuta procijedite taj temeljac. Potom narežite sve šparoge na prutiće te ih kuhajte oko 8 minuta u temeljcu. Izvadite iz lonca.
  3. Kratko pržite brašno bez dodavanja masnoće (ne smije postati pretamno) pa pomiješajte sa svježim maslacem.
  4. Prelijte temeljcem od šparoga te zakuhajte uz stalno miješanje. Kuhajte oko 15 minuta. Maknite sa štednjaka.
  5. Umiješajte u juhu žumanca, posolite, popaprite i začinite muškatnim oraščićem. Umiješajte šparoge i vrhnje te pospite peršinom.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte