priprema

  1. Listove špinata operite, odstranite tvrde dijelove pa ih stavite u lonac i kuhajte otprilike tri minute na laganoj vatri. Nakon toga ocijedite špinat.
  2. Luk ogulite i nasjeckajte pa pirjajte na žlici rastopljenog maslaca dok ne postane staklast. Zatim dodajte brašno pa miješajte dok ne dobijete svijetli zapržak.
  3. Zapržak prelijte polovicom temeljca, promiješajte i ostavite da lagano kuha 8 minuta.
  4. Nakon toga ulijte i ostatak temeljca, dodajte špinat pa sve zajedno kuhajte još otprilike 6 minuta na srednje jakoj vatri.
  5. Juhu začinite solju i paprom pa dodajte vrhnje za kuhanje.
  6. Juhu od špinata promiješajte štapnim mikserom pa je zatim još nakratko zagrijte, pazeći da pritom ne zakuha.
  7. Poslužite juhu u tanjure i ukrasite je kiselim vrhnjem.

Preporučujemo

Podijeli recept s nama

Pošalji
Prikaži sve recepte